top of page

Om Spel i Folldal

Spel i Folldal er en nyetablert organisasjon som ønsker å lage en kulturell arena i Folldal kommune, med historie, musikk, teater og dans som viktige spillebrikker. 

Om "STREIK!"

26.-27. juli 2024 setter vi opp et musikalsk utespel basert på gruvehistoria i Folldal rundt den lange streiken mellom 1929 og 1931. I forestillingen blir vi kjent med det yrende gruvesamfunnet og gruvearbeidernes harde liv – den staute lederen i Folldal Gruvearbeiderforening Ole Beck, klasseskillet mellom rike og fattige og selvfølgelig direktøren av Folldal Copper and Sulpher Company, Worm Hirsch Lund. I den 22 måneder lange konflikten blir et brødreforhold satt på prøve, og vi opplever også historien gjennom kvinnenes syn på saken. Med fokus på samhold, familie og kampen for sine rettigheter, vil Folldalsspelet fortelle viktige og dagsaktuelle historier.

Kunstnerisk team

Prosjektledere og komponister:

 

Sanger og låtskriver Ragnhild Moan fra Folldal har de siste årene bemerket seg i prosjekter som «han gaiden», «BangBang Watergun!» og «Liv Hauge Ensemble». Hun er utdannet jazz-sanger fra Norges musikkhøgskole i Oslo og bor i dag i hovedstaden hvor hun jobber som freelance-musiker. Ragnhild er en allsidig sanger og låtskriver i sjangrer som jazz, pop og elektronisk musikk.

Synnøve Brøndbo Plassen er 26 år og kommer fra Folldal i Innlandet. De siste årene har hun markert seg som en spennende ung artist på den norske musikkscenen. Hun har fordjupa seg mest innen musikken frå Folldal, Østerdalen og Trøndelag. Høsten 2021 kom hun med sitt debut-album "Hjemve" som hun fikk en spellemannsnominasjon for. I november 2022 fikk hun også folkelarmprisen for beste solo-album. For tiden studerer hun master i utøvende folkesang ved Norges Musikkhøgskole. 

Regisr:

Sandra Bringsjord Pape er utdannet skuespiller fra NISS med fordypning i figurteater fra Oslo MET og har studert kulturledelse på Oslo MET. Pape har siden 2013 jobbet som regissør sammen med voksne og unge amatører bland annet i Maridalsspelet hvor hun regisserte et vandreteater langs en natursti. Når hun regisserer streber hun alltid etter å oppnå en tilstand av kollektiv samskapning og individuell mestring blant ensemblet. Hennes siste prosjekt var en tolkning av Woyzeck, satt 150 år frem i tid i en klimaflyktningeleir. Forestillingen ble spilt som en stedspesifikt utendørs opplevelse.

Kostymedesigner:

Helle Lie Jakobsen er fra Oslo, og bor i Folldal. Hun har en master i Kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo (2018). Hun har også utdanning i Tradisjonskunst med fordypning i tekstil fra Universitetet i Sørøst-Norge. Helle har siden 2018 jobbet med smykkekunst under navnet «Play with Clay», og er for tiden involvert i utviklingen av «Kunstverket» et kulturrom og kunstnerresidens i Folldal. Tidligere har Helle vist sine kleskolleksjoner under Beijing - og Copenhagen Fashion Week. 

Sminkør:


Thea Skomakerstuen er straks 26 år, og kommer fra Folldal. Hun er utdannet ved Høyskolen Kristiania (tidligere Westerdals) på maske- og hårdesignerlinja. Thea har lang erfaring med hår og sminke fra produksjoner som kortfilmer, teater, konserter, Elvelangs og i bryllup. For tiden studerer hun til å bli gullsmed.

Scenograf:

Siri Lien kommer fra Hønefoss og har de siste årene utmerket seg som scenograf og rekvisitør i norsk filmbransje. Hun står blant annet bak TV-seriene «VGS» på NRK, «Krypto Kings» på TV2 og musikkvideoene «Judy Law» av Fieh, «Åh Tåmy Tåmy» av Arif og Chirag og den spellemannsnominerte musikkvideoen «PAF» av Karpe fra 2022. Bak seg har hun også utdannelse innen prosjektledelse kunst og kreativ næring fra Westerdals og har jobbet på flere konsertscener i på Østlandet.

20230206_133131_edited.jpg
35_DSC1497.jpg
Sandra_Pape-portrett.jpeg
Helle.jpg
Thea Skomakerstuen.jpg
IMG_4581.JPG
bottom of page